Centrul de Informare si Consiliere HIV/SIDA Noi si Ceilalti Bucuresti
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Pericolul hepatitei B

In jos

Pericolul hepatitei B Empty Pericolul hepatitei B

Mesaj  Admin Mar Mar 11, 2008 10:45 pm

Virusul hepatitei B se poate transmite daca o persoana intretine relatii sexuale neprotejate sau daca intra in contact direct cu sange infectat: injectii si transfuzii nesigure. De asemenea, hepatita B se raspandeste usor de la mama la copil (in timpul nasterii), de la un copil la altul si la dependentii de droguri, care isi administreaza intravenos dozele utilizand ace refolosite si nesterilizate.

Fiindca este o boala contagioasa hepatita B este si foarte raspandita in toata lumea. VHB are un impact grav asupra ficatului si se poate ajunge la ciroza. Hepatita B este un virus oncogen, adica poate duce la cancer si, din nefericire, numarul bolnavilor afectati de aceasta infectie nu este in scadere, dupa cum afirma prof. dr. Mihai Voiculescu, seful Sectiei de Medicina Interna si Hepatologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni. Cancerul hepatic este o alta urmare a acestei boli, la fel si insuficienta hepatica.

Hepatita B provoaca oboseala, greata, ingalbeneste pielea si ochii iar urina are o culoare mai inchisa. In orice caz, indiferent de indicii, care isi pot face aparitia cel mai devreme dupa o luna si ceva de la expunerea la hepatita B, acest diagnostic se pune doar in urma analizelor de sange. Dupa sase luni de la imbolnavire infectia devine cronica. Daca boala este grava, aici vorbim de hepatita B cronica, cea de care nu mai poti scapa, bolnavul se poate imbolnavi in timp de ciroza sau cancer de ficat.

Vaccinare

In fiecare an, in Europa, un milion de oameni sunt afectati de virusul hepatitei B. Pentru a pazi organismul de hepatita B vaccinarea poate preveni aceasta infectie care constituie a 10-a cauza de mortalitate in lume. Vaccinul este eficient impotriva imbolnavirii cu hepatita B in procent de 95% si se face intramuscular in trei doze.

La un bolnav cu hepatita B cronica corpul produce miliarde de noi copii ale virusului in fiecare zi. Pericolul este si mai mare daca infectia apare cand esti copil fiindca atunci cand devii adult, de-a lungul timpului, creste riscul ca aceasta sa duca la complicatii specifice (ciroza, etc).

La noi in tara circa 7% din populatie traieste cu hepatita B cronica, mai ales in zona urbana, potrivit profesorului Mihai Voiculescu, de la Institutul Clinic Fundeni. In Bucuresti situatia este cea mai gri, caci o persoana din cinci are forma cronica a bolii, deci, se afla la cativa pasi de cancer hepatic ori ciroza. Medicamentele antivirale sunt recomandate, insa se mai intampla ca bolnavii sa devina rezistenti la tratament.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 67
Data de înscriere : 08/02/2008
Localizare : Bucuresti

https://noisiceilalti.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum